Flere grøntsager

Oprettet d.

Flere grøntsager

Rigtig mange grøntsager kan smage super godt, hvis man finder en god måde at tilberede dem på. Først og fremmest er der en hel masse forskellige grøntsager at vælge imellem, så der er god mulighed for at veksle i dem. Hvis du er træt af kogte almindelige kartofler, kan du prøve at tilberede dem på en anden måde. Bag dem i ovnen og drys dem med friske krydderurter eller lækre krydderier. Det er vigtigt at maden ser indbydende ud – det giver endnu mere lyst til at spise det! Samme tip kan du med fordel bruge, når det kommer til grøntsager. Anret det pænt på tallerkenen, så det ser lækkert ud. Derudover er der nærmest uendelige måder at tilberede dem på, og man kan nemt blive inspireret til at prøve nye opskrifter og retter. Grøntsager kan serveres rå, koges, bages i ovnen, blendes til suppe eller smides i smoothies. Der er simpelthen så mange måder at bruge dem på, hvilket gør det til et helt eksperiment, hvor man kan blive ved og ved med at prøve af. 

Hvis du ikke orker at snitte, skære, skylle og bruge tid på det, kan du sagtens købe færdiglavet salat. Rigtig mange supermarkeder har allerede skåret det ud for dig, så du skal faktisk bare hælde det op på tallerkenen. Skru forventningerne ned – det behøver ikke være den helt store gourmetmiddag, du finder på hver gang. Det må gerne være simpelt og nemt. Smag på nogle nye grøntsager og prøv at tilbered dem på en anden måde end du plejer. Her er samlet de bedste tips til at få flere grøntsager:

  • Få grøntsagerne til at smage af noget ved hjælp af krydderier, smør, sovs, olie eller friske krydderurter

  • Peberfrugtringe ovenpå brød

  • Hjemmebagte gulerodsboller

  • Halvdelen af tallerkenen kan være grøntsager

  • Grøntsagsstænger med dip

  • Revet gulerod i havregrød

  • Skær det småt ud og smid det i alle simreretter

  • Spaghetti med kødsovs kan sagtens indeholde skjulte grøntsager

  • Skyl og spis dem, som de er

  • Frosne grøntsager blendes i din smoothie

  • Rugbrødsmad med tomatskiver

  • Kartoffel-gulerodsmos

  • Ovnbagte tomater

  • Ærtedip

  • Avocadomos

  • Wok med en masse grønt og stærke krydderier

  • Tilføj en ny grøntsag til den klassiske salat

  • Ruccola på pizza

  • Revne grøntsager i frikadeller/kyllingedeller

  • Hjemmelavet pesto

  • Ovnbagt kylling med grønt

  • Spyd med tomat, squash, løg, kartofler mm.

  • Fyld i tortillapandekager

  • Fyld i madtærte fx skinke/porre eller bacon/asparges

  • Tomatmad med hytteost eller mayonnaise

  • Hjemmelavet dip med friske krydderurter

  • Pastaret med kylling og broccoli

  • Gode gamle råkost med rosiner

  • Moderne råkost med revet gulerod og revet squash